Fiskerapporter Karmøy H.K. - 2008

30. desember: Helge Melhus

Bilder og film fra kveita til Nissen

Her er filmen, er ganske dårlig kvalitet og dårlig filmet, men jeg synest det er litt stilig alikevell ;)

http://www.youtube.com/watch?v=D8ZeRZ_nLJE

GODT NYTTÅR!!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)30. desember: Odd Arve Gunderstad

Nissen(e) på kveitejakt.

Alven Berge, hjelperen Helge, og Nissen tok en siste tur i sundet får året og håper på årets største fisk. Fisket starter tregt, 2-3 småpene torsker og Nissen fikk en liten torsk på og kikker over rekka og syntes han så en skygge nedi sjøen som ligna mistenkelig på ei flat ei, og alven Berge kauka: KVEITE! og ei flott flyndre på rund 15-20kg glir forbi og sakte nedover. Helge får sjokk og sveiver shadden i 250 km/t opp og ned i sjøen, mens Nissen setter litt makkrel på shadden og slipper den til buns i håp om å lokke kveita til sin shad, og etter 20 sec slurper en fin fisk i seg gummidyret og ingen tvil, kveita har tatt shadden til Nisssen, og etter en meget gøyal fight på lett utstyr i ca. 10min er flyndra ferdig på plass på kleppen. Vekt 20,5kg dessverre for Nissen noen hundre gram forliten til årets største som AI Steindal har(men vi bløffa selvfølgelig litt så vi fikk satt litt skrekk i kroppen hans. Spør gjerne han om det)

Flott tur for Nissen(det svarer seg å være snill hele året)

Ellers var fisket forholdsvis slakt.


Godt nyttår

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)29. desember: Alf-Inge Steindal

Ny tur til Ålfjorden

Da var det dags for et nytt forsøk i Ålfjorden. Rolf var for dagen både sjåfør og dekksgutt!
Rolf henta meg i halv 9 tiden og etter at vi måtte snu og kjøre tilbake etter båtnøkklene når vi var kommet til Aksdal, var vi på vei til Ålfjorden.
Bommet litt med første dregginga og vi måtte dra opp og dregge på ny etter ca en time. På andre dregging traff vi bedre uten at det hjalp stort på fisket. Det kom kun opp ei blålange på 9,1kg som jeg fikk. Det mest positive med turen var det fine været. blikkstilt!!

Dette ser ut å bli årets siste tur!! Ha en riktig god nyttårsfeiring alle sammen :-)
Ja, du og OA :0)

Medlemsbilde29. desember: Øyvind Lien

Klemmetshola

Eg og Leif H. tok turen ut for å prøve etter brosme 28.12,Det er lenge siden sist me var på havet så dette var noe me hadde sett fremtil.Startet 0900,veret var fint og alt skulle ligge tilrette for en fin tur på sjøen.fikk problemer med motoren etter en stund,men med litt skruing så gikk turen videre (ca 1,5 time forsinket). Startet med å dregge feil å havnet på evjebunn ca 340 m,resultat 1 lita blålange,flyttet etter ei lita stund litt lengre vest pga. strømforholda.Dette gav snart resultater 6 stk brosmer fra 4,5-ca 10,5 kg ,satte kursen mot land i 4 tida.Det viste seg at det var endel makk i brosmene.Ellers kjempe ver og fin tur håper at det ikkje tar 3 mnd. før neste gang det blir tid til fisking.Dessverre ingen bilder fra turen
Ellers så vill eg ønske alle et GODT NYTT (fiske)ÅR

Hilsen
Øyvind Lien28. desember: Alf-Inge Steindal

Romjulstur

Har så langt fått 2 turer ut på sjøen i romjula. I går Lørdag var vi 10 personer fra Aibel på tur opp til Valevåg der vi fisket i området runt Valebråtet. Det ble ikke særligt med fisk, 2 langer i overkant av 6 kg og en liten lyr ble hele beholdingen :-( Dårlig fiske med andre ord.

I dag Søndag var jeg en tur alene ute i Ålfjorden for å prøve å lure ei blålange og to!!
Var plagd med en del is som kom utover fjorden og som lagde litt problemer for meg. Fikk ankret opp på gromplassen min og allerede etter 10-|15 min. var første fisk ombord. Ei bittelita brosme på rundt 2,5kg. Jeg fikk også ei brosme til på rundt 4kg og ei blålange på drøyt 4kg her før jeg måtte dra opp dreggen da det blei for mye is. Flytta da litt utover fjorden og prøvde en ny plass. Da det var blikkstille driftet jeg den siste timen før jeg ga meg. Fikk på dette driftet 1 brosme i 4-5kg str.
I morgen blir det et nytt forsøk i Ålfjorden sammen med Rolf.

Medlemsbilde28. desember: Odd Arve Gunderstad

Ny nisse tur

Skip Skeie hadde fått blod på tann og ville herje mer med nissen og alven Berge. Flott vær, fin strøm, lite fisk til å begynne med, men etter en stund fikk alven en fin fisk på, det viste seg å være en torsk på 13,9kg, alven var fornøyd men håpet det hadde være ei lange siden persen hans er veldig tynn. Ellers ble det makke-fiske fra nissen for han ville fylle opp seie-lista, men da ble skipper Skeie også interesert i småsei. Største seien var 5,6kg og tillhørte desverre ikke nissen eller alven men sistemann i båten. DRITT TUR for nissen men man skal jo være snill i jula med båteieren.

ØNSKER ALLE ETT GODT OG FISKERIKT NYTTÅR!!!
(også for nissen)

Kan forresten nevne at skipper Skeie mistet en flott sei, antagelig en på 8-10kg så han vant vel fortjent seielista.

Medlemsbilde27. desember: Odd Arve Gunderstad

Jule(presang) tur til Valevåg

Tore Jan og julenissen tok en tur til Bømlafjorden får å trene, da skipperen hadde vært sengeliggende noen dager. Flott vær, skip Skeie fikk seg ei flott lange etter andre nedslipp, vekt 17,5kg og en strålende fornøyd Skeie hadde berget turen. Nissen ønsket å være snill så han tok seg ei flott, feit, nydelig og sprek lange på 10kg med bitemerker i(sikkert gamle, men sant). Eller greit med sei på makkene, spesielt nissens makker. Julenissen veldig sur på hjemveien, skipperen fornøyd med presangen.

Medlemsbilde3. desember: Odd Arve Gunderstad

På jakt etter storfisk

Søndag. Ny tur til Bømlafjorden. Skeie, Kallevik og Gunderstad tar turen i det flotte været. Skeien vil ikke fiske mer sei og siden han eier båten lar vi han bestemme, og vi ender på 250-260m. Standard dypvannsutstyr på Skeie og Kallevik, Gunderstad kjører hjemmelaget og får første fisk, ei brosme på ca. 5kg. Hågjell og Pigghå tar agnet hele tiden, men så får Gunderstad (langekongen) på en fin fisk. Den 21kg tunge langa likte veldig godt hjemmelaget, og er den største langa i klubben foreløbig i år. Etter det får Skeie og Berge hver sin brosme på 12 og 9(pers. for Berge) Rett etterpå mister Gunderstad en veldig fin fisk minst like stor som forrige, men den vil ikke være med opp ennå.
Flott vær, fin tur, og årets største lange.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde3. desember: Odd Arve Gunderstad

Testtur til Valevåg

Lørdag dro vi til Bømlafjorden igjen. Ikke supert vær men vi måtte prøve noe nytt utstyr. Skeie og Kallevik fisket med vanelig utstyr men Gunderstad hadde noe hjemmelagd utstyr, og det virket selfølgelig. Resultat: ei fin tynn lang lange på ca. 7kg. Mye strøm så det ble makke-fiske etter sei. 10 seier 2-4kg.
Kaldt, Litt kjedelig tur, men utstyret virket.3. desember: Odd Arve Gunderstad

Tur i sundet

Fredag var vi, Økland, Kallevik og skipper Gunderstad ute for å skjekke om torsken var kommet inn i fjorden. Vi prøvde forskjellige plasser men der var ikke de store fangstene, men Økland fikk vase på snella og mens han løste den opp var det en dum torsk som bet over den lille seien til Økland og da vasen var oppe hang torsken fast. Resultat: Torsk ca. 7kg med flott rogn(flaks???). Ellers lurte kveitekongen til seg en fin kveite på 7,8kg på shad(tror ikke det var flaks?????) pluss att vi fikk to-tre torsker på 2-3kg. Grei tur, men kaldt.

Medlemsbilde

Medlemsbilde3. desember: Alf-Inge Steindal

Tur til Valevåg i finaveret

Kempefine værmeldinger i går til i dag, og da skipper Skeie lurte på om jeg ville være med til Valevåg var eg ikke vanskelig å be. Fri fra jobben blei fiksa i en fei :-)
Berge og skeie hentet meg i 8 tiden og ferden gikk til Valevåg. Rimligt kaldt fra morgenen av, men ok tempratur utover dagen. Fisk var det ikke så mye av, 3 småbrosmer i 5-7kg størrelsen var alt. Var plagd av mye hå som rensket agnet etter kort tid. :-(
Skipperen mista en kjempefin fisk, han hadde den på i et par minutt før den for. Dette var fisk på minst 20kg mente han.

Medlemsbilde1. desember: Alf-Inge Steindal

Tur i sundet

Vi var 5 stk fra Aibel som tok oss en tur på jakt etter ferdatorsk i karmsundet.
Vi dro ut med 2 båter, kjell og min. Det var greie forhold med ikke for galen strøm og flott vær. Ferdatorsk ble det lite av!! men en del småtorsk og annen småfisk kom da ombord. Vi prøvde oss rundt om i hele sundet fra Hydrostrengene i sør til Salhus i nord, men det var kun småfisk som ville bite.
Dagens absolutte høydepunkt var Frode som overlistet ei kveite på 8,5kg mitt i den sterke strømmen i Salhus. Guten sleit litt til å begynne med, men klarte å lure den opp til slutt.

Se en videosnutt her: http://www.youtube.com/watch?v=BgDnSrI25rc eller på min blogg: http://cobwiz125.blogspot.com/

Medlemsbilde24. november: Odd Arve Gunderstad

Rekreasjons tur til Valevåg

Undertegnende og Knutsen og Skeie(Som jeg er støtte kontakt for) var en tur i Bømlafjorden etter våre siste trenings turer for å se hva de hadde lært, og det så ut som om de hadde fulgt godt med i timene...... Skeie fikk ei flott lange på 15kg og Knutsen ei på 14,5kg ellers fikk Skeien ei lange på 7-8kg og han var i ei større fisk som han mistet(kan jo ha vært bunn, den drog jo bare ut 4-5meter) men etter glosene tror jeg det var fisk(nye gloser siden sist) Gunderstad fikk seg en praktfull sei på 5,4kg(nydelig fisk!!) ellers mistet vi to langer 10-15m under båten , så langene fløt utover fjorden. Alt i alt en flott tur med godt fiske for de fleste.
To av gutta var i stålende form da vi kjørte hjem.(Gjett hvem, Komentarer ønskes ikke etter denne turen)

God Jul!

Medlemsbilde23. november: Øyvind Rykke

Gran Canaria

Var på ein familietur til Amadores, Gran Canaria, 7-21.11 og måtte jo prøva fiskelukka innimellom sol og bading, barbesøk og casino.

Den 17.11 booka eg meg ein plass på båten Cavalier i havna i Puerto Rico. Hadde ikkje dei heilt store forhåpningane då det for tida er lavsesong for fiske etter tropiske hurtigtog som marlin, wahoo, gullmakrell, diverse tunfiskar og haiar, m.m., men ein tur på sjøen er jo alltid kjekt uansett.

Turen starta kl. 09:00, og etter å ha henta ein stamp med fersk agnfisk som ikkje var heilt ulik makrell sette me kursen mot ei grunne på ca. 50 m og ankra opp.

Det kom ikkje opp så veldig mykje fisk, for det meste relativt små rokker og eit par havskilpadder (!)

Eg fekk ei lita piggrokke (sting ray) og ei ganske fin ørnerokke (eagle ray). Bilde av sistnevnte kan du sjå ved å klippa og lima:

http://www.bluemarlin3.com/photoalbums/show.php?id=5166&album=223

Som seg hør og bør hadde eg eit skikkelig run som varte i ca. 25 sek., der eg ikkje hadde sjanse til å få inn snøre sjølv med relativt stram brems på det temmelig kraftige utstyret.....

Uansett, så er eg brukbart fornøyd med 2 nye artar.

Turen varte i 6 timar og kosta 55 €.

Øyvind.5. november: Odd Arve Gunderstad

Opplæringsturer i Valevåg

Lørdags morgen hadde Skeien bestemt seg for å kjøre sjarka opp til Valevåg for nye treningstokter. Knutsen var med på turen opp mens OAG kjørte bilen. og ble pitlet opp på kaia. Vi gikk ut i fjorden og kastet dreggen. Ikke det helt store lange fisket, men godt med sei. OAG fikk de to største fiskene, Lange 5-6kg og sei 5-6kg, og totalt hadde vi 26 fine (små)seier. Alt i alt en grei treningstur.

Søndag ny tur i Valevåg. Kasta dreggen ca. på samme plass men strømmen rant innover fjorden. Gunderstad var borti en fin fisk med det samme, og etter en stund glefsa ei lange i seg makrellen. Fin lange 14,7kg. Etter det var både Tore Jan og OAG borti fin fisk. Lærte forresten noen nye gloser da skipperen mistet noe som så ut som en meget fin fisk. Tredje mann i båten (lærling og lett matros) Berge Kallevik snoka til seg en fin torsk på 11,5kg. Etter det kom Steindal fra Haugesund med den nye småseibåten og hengte seg bakpå oss, etter det ble det forferdelig dårlig fiske(viss noen har gode tips om hvorfor fisket ble så plutselig så dårlig, legg gjerne inn en kommentar) Ellers to små langer og noen panikkfiskede seier på Gunderstad makkene.(lånt til skipper)
Alt i alt en enda greiere treningstur i Valevåg, gleder oss til neste tur.(viss vi får være med)

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde1. november: Alf-Inge Steindal

Tur med Aibel

Havfiskeklubben ved Aibel hadde tur til Kårstø i dag. Det var kalt som bare f.... når eg satte kursen fra Norheim i åpen båt kl 08.30 til Kårstø hvor vi var 7 personer som skulle fiske. Vi fordelte oss i 2 båter og dro utover til falkeidfleet. Målet var å finne noe fin torsk, noe vi ikke fant særligt av :-( 2-3 småtorsker samt en del annen småfisk var det vi klarte å lure. Jeg hadde en halvtime hvor det beit jevnt og trutt. Fikk da bla. 2 fine piggskater på 3,5 og 5,1kg. (ny klubbrek.)

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde21. oktober: Odd Arve Gunderstad

Treningstur til Valevåg

Tore Jan, Berge og jeg ble enige om å ta en tur til Valevåg, været var surt men det ble bedre og bedre. Skeien starta med ei fin lange på 13,9 kg og oag fikk et par seier og skeien fikk enda ei fin lange på 11 kg. oag og skeie fikk to-tre seier hver og så fant vi ut at vi ville flytte på oss litt, så vi dregga på Tråvås der vi fikk et par seier til og et par langer på 5-6 kg, og oag fikk en flott torsk på 12,5 kg.

Flott tur der noen av oss var fornøyde.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)21. september: Alf-Inge Steindal

Tur til Nedstrandsfjorden

Da var det dags for en tur til Nedstrandsfjorden sammen med skipper Tore Jan og Odd Arve med sønn. Forlot båthavna i åtte tiden søndag morgen og satte kursen utover i sundet for å fiske litt makrell til agn før vi fortsatte innover til Nedstrandsfjorden.
Det var stilt og noe overskyet da vi kom inn, men det ble sol og varmt etter hvert.
Når det gjelder fisket kunne jeg ikke skryte på meg mye. Jeg fikk ikke en einaste fisk, ikke en hå engang!! De andre mobbet meg litt for dette men pytt,pytt. Både Tore Jan, Odd Arve og trond fikk fisk. Ikke noe stort men tilsammen 9 fisker der de største var rundt 8kg. Rolf og en arbeidskolega hang bakpå oss hele dagen og de fikk tilsammen 5 fisker på opptil ca 8kg.
Selv om jeg ikke fikk fisk hadde vi en flott dag på sjøen.

Medlemsbilde18. august: Alf-Inge Steindal

Frode og Rolf på tur

Frode og Rolf tok turen innover til Nedstrandsfjorden i finaværet!
Det var ikke så mye tak i det men Frode fikk seg ei fin brosme på 12,7kg.
Rolf fikk ei lita brosme på 5,5kg, og det tror jeg var alt de fikk. !!

Medlemsbilde18. august: Alf-Inge Steindal

Flott dag i Nedstrandsfjorden.

Jeg og Kjell var innvitert på tokt til Nedstrandsfjorden av Tore Jan.
Kl 07.00 ble jeg hentet av skipperen og etter en snartur innom Kjell bar det utover i Karmsundet hvor vi måtte fiske makrell til agn. Dette var forholdsvis snart gjordt og kursen gikk innover til Nedstrand i flott vær.

Når vi ankommer Nedstrand var det en liten trekk fra sør-øst så vi possisjonerer oss etter dette. Havner nå på flott dybde, ca 370 meter og vi er rimlig opptimistiske på fisket. Fisk får vi også rimlig raskt, kjell får den første, ei blålange på rundt 5kg og flere såkalte "matlanger" kom deretter opp.
De første timene var det bra tak i det men så begynte det lille av vind som var å avta og strømmen begynte å føre oss lengre innover. Fisket ble da dårligere og dårligere desto grunnere vi kom. Kjell lurte dagen største som var 13 kg. på rundt 270 merers dyp, men så havnet vi på søylebunn på rundt 240 meter og vi ga opp etter ei lita stund.

Totalt blei det 13 fisker, 10 langer, 1 blålange og 2 brosmer. De største langene var 13 og 2 på rundt 10 kg. Største brosma var 9kg.

Det var en flott dag på sjøen !!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde10. august: Alf-Inge Steindal

Valevågstur med ny klubbrekord

Jeg og Skeie måtte bare ha oss en tur på sjøen i dag. Etter en prat på tlf i går kveld bestemte vi oss for en tur til Bømlafjorden. Lundal og Berge hadde også lyst på en luftetur så vi fordelte oss i 2 båter.

Vi dregget opp på en av våre vanlige plasser på rundt 160 meters dyp og satset på at storlanga var hjemme i dag.
Det var ikke mye liv de første timene, kun et par smålanger og 2-3 seier.
Jeg bestemte meg da for å gå over til 3 småkroker og lettere utstyr og satse på at vassilda var kommet.
Og det var den, i løpet av 2-3 timer hadde jeg sikkert 20 vassilder, og den aller siste jeg fikk var det virkelig fin størrelse på. Veide den ombord til 1520gr!! Den ble veid 7 timer senere til 1495gr. Perset meg da med drøyt 20gr !! Ny klubbrekord og en forbedring av NR. Jeg veide kun de største og 4 av dem var over 1200gr. De flese var rundt 1000-1100gr. Om bord hos Skeie og dem fikk Berge også ei vassild på 1420gr.

Det er ikke i tvil om at bømlafjorden huser mye stor Vassild ;)
Det var ikke mye annet å rapportere om. 2-3 smålanger og 4-5 seier samt en haug med hå :-( ble fangsten.

Medlemsbilde

Medlemsbilde5. august: Johnny Svendsen

Liten stangtestetur

Tok en liten tur ut for å teste min nye Antares AX Braid Boat 12-20. Fikk ca. 40 makrell, en lyr og 2 små langer. Stanga kan ihvertfall anbefales på det varmeste! Tyngste søkket jeg testet med var 500 gr. og det er nok det meste den tåler, men med fisk på: boy-o-boy, den aksjonen, også så lett! Fantastisk stang til fiske på grunnere vann.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde3. august: Johnny Svendsen

Fin dag i Nedstrandsfjorden

Tor Jan Skeie, Kjell Knutsen og jeg dro ut fra Nordheim i halv-åtte tia med kurs for Nedstrandsfjorden. Først måtte vi forsøke å få litt fersk agnfisk og da er jo Karmsundet en grei plass. Ved "Slangen" var det mest sei, men en par-kilos torsk lot seg friste av et lett bytte som hang på opphengeren. Like etter beit også en fra samme form på opphengerflua - litt morsomt det :-) Vi flyttet oss videre til "Dua" og der tok det ikke lang tid før agnbehovet var dekket.

Vi begynte fisket kl. 10 og da kom også Ove Salthammer som fikk en tamp for å henge bakpå. Han fikk forøvrig den første langa etter bare noen få minutter, så dette virket jo lovende...

Vinden var svak sør-sør-vestlig, strømmen var svak og til å begynne med litt uberegnelig, heldigvis ble det bedre etterhvert. Dybden vi fisket på var også fin (320-350) - skikkelig storfiskdybde!

Det beit jevnt og trutt hele dagen, mest matfiskstørrelse, men to langer rett over 10 kg. kom også opp. Tore Jan fikk ei på 10, 8 og jeg ei på 10,5 - denne beit på siste nedsleppet. Vinden hadde da frisket på og stripsene røket slik at vi dreiv sakte nordover. Fikk også ei fin brosme på 8 kg. Det blei også mistet fisk. Tore Jan hadde flere ganger fisk med et stykke opp i vannet som så forsvant. Selv hadde jeg på noe tungt nesten helt opp og så blei det nesten som å sveive på et tomt tackel. Opp kom ei lita trøstelange på ca. 3 kg. - garantert dobbelthogg!

Vi kjørte opp ankeret like etter kl. 16 og satt kursen hjemover.

Takk for en fin dag på sjøen!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde25. juli: Alf-Inge Steindal

Ny NR/VR på Uer og Brosme på Sørøya

Natt til Lørdag 19 juli ble det av Svenskene der oppe på Sørvær satt 2 V-Rekorder.
Brosme på 17,2kg og Uer på 8.98kg
Begge fiskene ble tatt like utenfor 'Tiøringen' på ca 200-270 meters dyp.
Kan nevne at det ble tatt mye uer på mellom 6 og 8 kg denne natta.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)23. juli: Alf-Inge Steindal

Ny Klubbrekord på Uer

Under vårt opphold på Sørøya forrige uke knekket jeg Tore jan's klubbrekord på Uer.
4,70 kg veide den. Kommer med en utfyllende fiskerapport fra Sørøya snart. :-)

Medlemsbilde

Kommentarer (2)20. juli: Johnny Svendsen

Skudenestur II

Ei uke mellom hver tur er egentlig altfor lenge, men det blir ofte til det (minst).

Helge Melhus og jeg begynner på dypet vest for Kleppflua etter å ha fisket litt makrell til agn lenger inne. Vinden blåser sørøst når vi starter fisket og strømmen går mot nord-vest så det er lett å beregne hvor vi skal ankre opp.

Vi havner i bånn av skrenten på 300 meter med agnet. I ettertid tror vi kanskje vi var litt for langt ute, for bunnen var av ganske så myk karakter, men flytte med en gang var uaktuelt så lenge vi ikke kjente plassen fra tidligere.

Etter å ha ligget en god stund uten å kjenne noe viste vinden tegn til å forandre retning til nordlig og vi havnet litt grunnere med snørene. Da hadde vi også snakket om å prøve noe annet. Plutselig napper det hos Helge og etter 300 meters sveiving kommer det opp ei fin brosme på ca. 7 kg.

Vinden øker i styrke, vi bestemmer oss derfor å flytte til østsia av Karmøy - der vi var på forrige tur. Akkurat i det vi har ankret opp på "gromplassen" begynner det å regne noe så sinnsykt - takk og pris for at vi ihvertfall har sprutkalesjen oppe!

Akkurat som forrige gang så biter det bedre her. Vi får flere brosmer - de to største veier 9 og 7,5 kg. For å være helt ærlig så begynner jeg å bli litt lei av brosme nå...


PS! Helge testet også denne gangen nytt utstyr: Tyrnos 20 II - speed og Antares AX Boat 20-30.
Han var veldig fornøyd - særlig med stanga. Bare sjekk den aksjonen på bildet!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)13. juli: Johnny Svendsen

Skudenestur

Helge Melhus og jeg var skikkelig sugne på en dypvannstur og litt før kl. 13 kjørte vi ut fra Kopervik med kurs for Skudenes og noen "nye" plasser.

Vi startet et lite stykke syd for Skudenes i kanten som går fra Beiningen og strekker seg syd-sydvestover. Den nordestlige vinden var ikke noe særlig å snakke om, men det var litt dønninger. Strømmen gikk utover slik at presset på ankerfestet ble minimalt og vi havnet i skrenten mellom 200 og 250 meter som vi hadde planlagt.

Det tok ikke lang tid før det nappet, men fisken virket litt "finspist" for det var vanskelig å få de til å være med opp. Vi fikk bare noen matfisker her ute før vi bestemte oss for å flytte oss litt lenger innover. Vinden hadde også frisket på slik at det blei litt kjipt å ligge der. Ikke at det var noe fare akkurat, men det er kjekkere å ligge relativt rolig med båten. Vi mistenkte dessuten at det bare var mindre fisk der siden det var så vanskelig å kroke den godt nok.

Lenger inne ankret vi opp slik at vi havnet over en topp. Vi lå der en times tid uten at vi merket noe særlig, derfor slapp vi ut litt tau så agnet havnet i kanten istedenfor. Det var et sjakktrekk viste det seg, for her var det større fisk. De to største (brosme) var på 8,5 og 8 kg. Tilsammen fikk vi 10 fisker, ikke noe å skrive i avisa om akkurat, men for oss var det en knallfin dag på sjøen.

Helge fikk innfiska den nye Antares AX Braid 30-50 stanga si også.
Dommen var "kongestang".

Denne er pen...

Brosme 8,5 kg.

Brosme 8 kg.

Halvparten av Helge Melhus30. juni: Helge Melhus

Nok en Laks

Jeg klarte det igjen andre laksen på 2 dager. Denne veide 4kg og ble tatt på ei 22 grams møresild(gull/svart). Berge var også med men han fikk bare makrell og nebbsild, det er vel kansje verd og nevne at Berge fikk seg en laks på 3,2 kilo for ca 2 uker siden.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde29. juni: Helge Melhus

Min første laks!

Etter 10 turer på Beiningen (Skudeneshavn) klarte jeg endelig å få min første laks på land. Laksen veide 4,6 kg og ble tatt på en 27 grams Møresild med Rød rygg.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)28. juni: Johnny Svendsen

Nedstrand

Hadde i utgangspunktet tenkt meg til Kvitsøy, men det var meldt at sørøst-vinden skulle dreie til sørvest utover dagen - og da var det ikke noe vits i å satse på det. Dessuten skulle Tore Jan og gjengen til Nedstrand, og det er jo kjekt å ha litt selskap...

Forsøkte å fiske litt makrell til agn, fikk faktisk 3 stk. på første nedslepp ved Arsteingrunnen, men etter det var det bare småsei.

Dregget opp på 300 meter og var i gang kl. 9. Vinden var svakt sørøstlig, men etterhvert ble det helt blikkstille.

Tore Jan, Kjell Knutsen og Berge Kallevik kom litt seinere og de hektet seg bakpå meg. Vi lå ganske bra en stund - helt til det begynte å blåse fra sørvest. Tore Jan og de kjørte litt lenger ut og dregget opp på dypere vann. Jeg ble liggende litt, men hå er ikke gøy å fiske. Derfor kjørte jeg opp dreggen og nå var det min tur til å henge på TJ.

Berge Kallevik hadde på en fisk som så brukbar ut. Etter litt kom det opp ei lange på ca. 5 kg. Ellers blei det dårlig uttelling på oss. Kjørte fra Nedstrandsfjorden i 14-tia, stoppet ved Brattholmen for å prøve å lure en ørret til å bite på. Det eneste som kom opp av vannet var 5 makreller. Var litt lei og trøtt der og da, men vi får prøve med nytt mot en annen dag...

Medlemsbilde

Medlemsbilde25. juni: Johnny Svendsen

Ettermiddagstur til Bokn

Var så fiskesugen at jeg bare måtte ha meg en tur på sjøen. For å få mest mulig fisketid bestemte jeg meg for å dra til Bokn. Det passet også ganske bra med vindretningen. Vest til nord er den beste vindretningen her, for da kan du dregge på toppen av skrenten og så vil vinden føre deg utover mot skrenten som går ned mot drøye 400 meter.

Snøret var i vannet kl. 18. Det var spolt på en splitter ny T(V)iagra 16 som rett og slett er ei drømmesnelle; (relativt) liten, kraftig og ikke altfor tung. Den rommer faktisk 1000 meter 0,32 PowerPro. Vinden var svak nordlig og det hadde nettopp vært høyvann så strømmen var på veg utover. Dette så jo lovende ut...

Selv om ting så lovende ut ble det ikke det helt store. Klarte å lure ei brosme på 5,5 kg. til å bite på. Bortsett fra dette var det dødt - heller ikke hå. Uansett var det en fin og stille kveld på sjøen.

Medlemsbilde

Medlemsbilde16. juni: Øyvind Rykke

Åkrafjorden

Eg og Jostein Lundal var ein tur i Åkrafjorden igår. Planen var å koma seg avgårde allerede kl. 07:00, men i tradisjon tru vart det ein time seinare. Veret og ikkje minst vinden såg svært lovande ut på veg innover, det var stort sett havblikk alle plassar. Sjokket var difor stort når me såg kviten i bølgene på Åkrafjorden. Det kom ein del velvalgte gloser frå Lundal, men heldigvis hadde me henta dregg og tau hjå Affi kvelden før, så det skulle nok ordna seg. Ein kjapp visit hjå mamma og pappa Lundal resulterte i kaffi, gode fisketips, spådommar om dårleg fiske p.g.a vind frå nord-aust og ikkje minst nøklar til båten.

Me hadde fleire potensielle plassar på kartet, men me endte opp med å dregga ved Markhus og havna på ca. 380 meter.

Strategien til Lundal var "standard" oppheng med sirkelkrokar i varierande størrelsar, underteikna satsa på stort agn/stor fisk og fancy blinkelampar. Felles for begge var at krokane vart fylt med ein fristande coctail av makrell, akkar og reke.

Snørene var i bånn ca. 11:30. Begge var borti fisk nesten umiddelbart, men berre Lundal klarte å lura opp noko. 2 fine brosmer og ei blålanga på ca. 4,5 kg kom opp før eg også bytta til mindre utrustning med sirkel. Etter dette bedra det seg for meg også...

Me fekk totalt 10 brosmer (5 kvar) frå ca. 3 til 8 kg, den nevnte blålanga, samt ein liten svarthå. I tillegg mista Lundal eit par fiskar på minst 10 kg (dette er høgst uoffisielt!)

Det høyrer også med til historien at Lundal byrja å bli temmelig nervøs når underteikna begynte å få opp litt fisk. Han tok fram kastestonga og fiska parallelt med denne. Han hadde mest fokus på snøret på 380 meter, for han sa plutselig "der har eg ein bra ein" (på kastestonga), "sikkert ein sei". Seien skulle visa seg å vera ein ulykksalig måse som Lundal hadde kroka i rein desperasjon. Etter ein hard kamp klarte me å sleppa storfangsten fri uten nevneverdige skavanker.

Me returnerte når regnet kom rundt 18:30 og hadde hatt ein bra tur!

Kommentarer (3)15. juni: Alf-Inge Steindal

Helg i Valevåg

Endelig helg igjen :-) Fiskesjuk som bare det og måtte bare komme meg på sjøen denne helga.

Lørdag morgen dro jeg alene oppover til Valevåg for å teste om det var noe fres i fisket der. Var ferdig dregga opp på traavås og snøret i sjøen ca halv ti. Traff perfekt med dregginga for en gang skyld !! Fisk var det bortpå med det samme men første fisk etter 5 min var en hå :-( Skulle det bli et slikt hå-helvete i dag også?? Neste nedslepp resulterte i en liten sei og motet steg littegrann. Da nedsleppet deretter ga resultat i ei lita lange på rundt 5kg begynte det å se lyst ut. Kansje det skulle bli fart i fiske alikevell?. Det lå 3-4 andre båter rundt meg etter hvert og da gikk det selvsagt slikt det ofte gjør, en setter fast bruket i dreggtauet og klarer både å slite av snøret sitt og løsne dreggen :-( Etter dette fikk jeg alldri til å treffe possisjonen igjen da bla. vinden snudde og kraftig overflatestrøm gjorde det vanskelig for meg. Tror jeg dregget på ny 4 ganger !! Dagens fangst blei da 1 lita lange og 3 små seier.

Søndag bar det oppover igjen. Tore jan og Kjell skulle også oppover og eg hadde fått med meg Frode oppover. Tore Jan og dem startet litt før oss og da vi kom ut veiva de fælt med armer og pekte utover fjorden. Det viste seg at Kjell hadde mista ei lange på 4-5 kg i overflaten som den kraftige overflatestrømmen tok med seg utover fjorden. Etter å ha plukka denne opp konstanterte vi at Skeien og dem lå i ok possisjon og da gjalt det bare å få dregge opp like i nærheten, noe vi klarte. (Kansje litt for nærme mente sikkert TJ)
Det tok ikke mange minuttene før første fisk lå på dekk, jeg fikk en liten sei på ca 1,5kg. Etter ca en halvtime satte Frode i en skikkelig fisk. Denne måtte han slite med ettersom han brukte ei forholdsvis lett stang med ei snelle med høy utveksling. Men etter ei stund kom det til overflaten ei fin lange på 15 kg. Ska sei gutten var fornøyd. :-)
Det blei ikke mye fisk etter dette, kun et par seier til. Om bord hos Tore Jan og dem var det heller ikke så sprekt. Kjell si lange og 5-6 småseier.
Vi ga oss litt ut på ettermidagen da det blåste opp en del og det blei en del slingring og treigt bett utover dagen.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde30. mai: Alf-Inge Steindal

Testet ny plass, Ilholmane

Da det var knall vær da eg var ferdig på jobb var suget etter en tur på sjøen stort.
Bestemte meg i bilen hjem fra jobb at eg tar turen oppover til Valevåg og prøver noen timer til det begynner å mørkne. Hvorfor ikke prøve noe nytt? Så sagt så gjordt og turen ble satt utover til Ilholmane for å testa ut en plass eg har sett meg ut. Klarte å dregge noelunde der eg hadde sett for meg, på ca 300m dyp.
De 2 første timene var det ikke noe å kjenne og eg begynte å tvile på plassen :-( MEN så begynte det å bli liv i stanga :-) først ei fin blålange på 9kg og rett etter mistet jeg en fin fisk. Var borti flere fisker før det på slutten kom opp 2 brosmer på 6 og 8kg.
Det var en spennende plass som skal testes ut mere utover sommeren :-)

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde24. mai: Øyvind Lien

Fisketur sør for Espever

Eg og Niklas Lokna tok turen til sørsida av espever for å prøve fiskelykken.Dagen startet med fint ver og havblikk,så dette så lovende ut, Da me var fremme så skulle det vise seg å vere vanskeligt å få dreggen til og feste seg. Startet med å få et par små brosmer mens vi låg å rek med strømmen,men etter 3 forsøk på å få dreggfeste så hang me til slutt.Resultatet skulle viseseg å bli bra .Niklas fekk ei lita blålange noe som er ny art. Det ble også fart i brosma ettervert,totalt 11 stk( 4-12 kg).Har desverre ingen bilder denne gang. Me låg oppankret på ca 220m dyp,sol og fint ver heile turen.10. mai: Øyvind Lien

Tur til vestsiden av Bømlo

Eg og Leif Harald Fjelde tok turenpå vestsiden idag ,dagen startet med tjukk tåke dvs nullsikt og med berre kartplotter så startet turen fra land ca 0730.Turen ut gikk greit ( dvs.liten fart og mye kikking etter andre båter).Etter ca 1t 20min så var vi på plass, ankret opp på ca 250m det var litt mye strømm i starten men den roet seg etter vert.Eg fikk ei fin brosme etter ca halvtimen ,etter dette så var det ein rolig periode til Leif Harald satt fast i ein fin fisk.det skulle vise seg å vere ei lange på 14,5kg noe som er ny pers(grattis).Deretter så ble det en del venting før det pegynte å livne til dernede, den ene fine brosma etter den andre havnet oppi båten+at vi misten noen. Alt i alt så var det ein fin tur med sol og havblikk,og det ble et bra sluttresultat 1 lange 14,5 og 12 brosmer 3,5-12,4kg .Flesteperten av brosmene var mellom 8-11kg.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Kommentarer (1)10. mai: Alf-Inge Steindal

Tur til Ålfjorden

Fikk en hyggelig tlf fra Sigbjørn for et par dager siden og han innviterte meg på en tur inn i Ålfjorden etter blålange og annen storfisk! Skulle jeg være med måtte jeg tidlig opp da Sigbjørn kjørte innover på natta(fra Bømlo) og eg skulle være klar på Røykenes kl 07.00. Kjørte innover i et nydelig vær med delvis tåke innover mot Ålfjorden og da jeg kom frem lå tåka tett. Etter at alt utstyret var kommet ombord putret vi oss over fjorden med null sikt. Sigbjørn hadde både radar og kartplotter så plassen ved klubben ble lokalisert og dreggen kastet. Tåka lettet etter bare en halvtimes tid og det var et nydelig vær hele dagen.
Første nedslepp resulterte i ei brukende brosme på 8,6kg for meg, men det var merkeligt dødt etter dette. Vi bestemte oss da for å skifte plass, litt lengre inn. Dette resulterte i noe fisk utover hele dagen. Tot 7 brosmer mellom 3 og 8,6kg og 2 blålanger som begge var 4,50 kg.

Nå sitter jeg jeg her som en lyserød gris og er skambrent av sola.
Husk! bruk solkrem på sjøen og som får være dagens formaning. :-)

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde10. mai: Johnny Svendsen

Tåketur

Hadde stilt klokka på 5 denne morran, men en rask titt ut av vinduet slo fast at det var håpløst å dra ut; tåke tjukk som graut. Lå og slumret litt og kikket ut av vinduet av og til. Til slutt så begynte jeg å skimte sola og da var ikke turen lang ned til båten. Det var fremdeles ikke mulig å se over Karmsundet, men jeg hadde et håp om at tåka snart ville lette.

Var ikke i gang med fisket før i 12-tia. Dårlig med vind og nesten ikke strøm førte til at jeg havnet i gjørma den første timen. Brukte motoren til å bakke dit strøm og vind egentlig burde ha fraktet meg. Her skal jeg si det var kupert bånn og enda så var jeg ikke på det bratteste partiet i følge kartplotteren!

Etterhvert nappet det også, men av en eller annen sinnsyk grunn så klarte jeg å miste 2 brukbare fisker. Lurer på hva jeg gjør feil? Virker som en spennende plass dette her, men det er nok best når det er litt mer stabil vind (sør/sør-øst). Skulle ha dugnad (æsj) i velforeningen kl. 15, så snøret var ikke i vannet så lenge før jeg måtte dra hjemover igjen.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde3. mai: Alf-Inge Steindal

Nydelig dag i Nedstrand

Jeg ble innvitert med på tur av Rolf Knutsen i dag :-) Været var perfekt, havblikk og sol. Vi var litt usikker på hvor vi skulle dra, Nedstrand eller bokn?
Valget ble Nedstrand, noe som i hvertfall ikke Rolf angret på. Var litt usikker på hvor vi skulle kaste dreggen da det var meldt sør-østlig svak vind og strømmen skulle begynne å gå utover. Vi havnet selvsagt litt for grundt, rundt 300 meter men bestemte oss for å prøve et par timer. Startet friskt med at vi viklet oss sammen med det samme vi kom ned :-( og da var det bare å sveive opp igjen.
Neste nedslepp ga resultat umiddelbart. Jeg fikk meg ei lita matlange på runt 4kg, mat skal vi jo også ha sier Rolf før han setter i en bedre fisk. Etter mye kauking og styr kommer det opp ei skikkelig Nedstrandslange! 16 kg og Rolf var i fyr og flamme.
Det fulgte da en periode på et par timer hvor fisken beit jevnt og trutt, ingen store men fin matfisk i 4-6kg størrelsen. Rolf lurte også ei fin brosme på 9,6kg.

Totalt blei det 7 langer og 3 brosmer i dag. Strålende dag på sjøen!!

Medlemsbilde3. mai: Johnny Svendsen

Urtertur

Sto opp tidlig for å være på Urter i god tid før høyvann. Det var svært lite vind, men lave tåkeskyer truet.

Det nappet nesten med en gang og beit brukbart til strømmen hadde snudd. Etter dette var det bare sporadiske napp. Dessverre ble bare største fisk en torsk på ca. 2,5 kg. Hysene var i flertall, men jeg fikk en lyr på ca. 2 kg. også.

Vinden sørget for at tåkeskyene ikke nærmet seg kysten og sola løste de opp og det ble riktig så fint. Litt seinere på dagen kjørte jeg mot Bjørkevær i dorgefart for å kanskje se noe fisk på loddet underveis. Ikke noe å skryte av akkurat, men utenfor Bjørkevær nappet det litt - det viste seg at dette var noen lyrstimer som sto på 60-70 meter, ingen store.

Kjørte hjemover i 15-tiden, hadde da ca. 15 fisk jeg hadde tatt vare på til mat.
En fin dag på sjøen hadde det vært selv om det ikke ble storfisk denne gangen (heller).

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde27. april: Johnny Svendsen

Nesten blanketur i Nedstrandsfjorden

Vi var litt skeptiske, Helge Melhus og jeg når vi så den grove sjøen som var i Karmsundet. Vindretningen var heldigvis sørøst, så vi regnet med at det ikke var like ille i Nedstrandsfjorden.

Når vi kom til Brattholmen var det nesten ikke sjø og det ble mer og mer rolig etter hvert. Vel framme ved Arsteingrunnen fisket vi sei til agn og da var det ikke et eneste vindpust - sjøen var nesten "strykebrett".

Strømmen gikk innover og vi ville være litt "smarte" å prøve en plass litt lenger nord for der vi har vært tidligere. Her var det mye brattere og ganske vrien bånn. Det fikk Helge erfare, for han satt i bånn og røyk etter mindre enn 1 minutt (kjempestart). Rett etter han hadde bundet på nytt hadde han noe skikkelig tungt på, som sakte, men sikkert ga etter, og vips så fikk han opp et "tyskersnøre" - som han kalte det.

En treig og seig dag ble det. Jeg klarte å få ei brosme på 4,5 kg. og mistet 2 fisk i løpet av ganske kort tid - den ene var ganske så brukbar. Helge (stakkar) fikk kun svarthå. Det var ikke mye å skryte av for å si det mildt.

Det begynte også å regne og hadde vi ikke hatt kalesje ville vi nok sluttet av fisket mye tidligere, for det ble ganske så ufyselig. Vinden begynte å blåse igjen og da var den østlig slik at vi dreiv ut på snaue 500 meter :-( - vi fikk ihvertfall trent sveivearmen!

Aaarghhh!!!

Edit: Skal det være så inn i hampen vanskelig å perse på lange og/eller brosme?

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde23. april: Helge Melhus

Flott vær og kjempefiske!

Jeg og langekongen (Tore Jan) hadde oss en tur til Bokn på tirsdag.
Fisket begynte veldig bra med noen langer på 5-7 kg. Og Tore Jan fikk seg en respektabel dubble med en lange på 11,2 og en på 11,7. Fisken bet jevnt hele dagen og vi endte opp med 15 langer største på 12 kg som Tore Jan fikk.

Oppsummering:
T.J. Skeie, 6 langer største 12 kg.
Helge, 9 langer største 10,5 kg.

Medlemsbilde

Medlemsbilde20. april: Johnny Svendsen

V-6 nr. 3

Haugalandet våknet til nok en fantastisk flott dag og 25 forventningsfulle havfiskere gikk i båtene med kurs for havet vest av Karmøy.

Det ble en flott dag med fine forhold - og ikke altfor mye strøm. Fisk ble det også tatt om enn ikke de store mengdene så nappet det ihvertfall hos de fleste. Fin matfisk ble det: torsk, hyse, lyr, brosme og ikke minst kveite på Jostein Lundal (4,06) og piggvar på Helge Melhus (2,42).

Resultatene finner dere her.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde19. april: Johnny Svendsen

Sedegrunnen du liksom...

Det var med store forventninger jeg freste ut til Sedegrunnen mellom Vestre Bokn og Kvitsøy. Været var fantastisk, ubeskrivelig, hinsides - ja bare velg superlativer og de stemmer sikkert. Tanken var å først prøve på toppen rundt 80 meter med pilk og opphengere etter stor (forhåpentligvis) torsk og sei.

Fisk var det, men ikke av de største - fikk bare småsei. Derfor flyttet jeg og dregget slik at når strømmen snudde ville den føre meg utover mot kanten på vestsiden. Det var også en svak nordøstlig vind når jeg dregget opp. Venten på strømskifte ble lang og selvom høyvann forlengst var passert fortsatte strømmen innover så det fosset rundt motoren. Må vel ha vært minst 1,5 knop. Jeg måtte bruke kilossøkke for å ha brukbar kontakt med bunnen.

Etter å ha fisket på svarthå i et par timer og blitt rimelig lei av det var det på tide å prøve noe annet! Flyttet derfor til en plass på østsiden av Vestre Bokn. Her var det en merkelig strøm, det tok laaang tid før tauet strammet seg. Heldigvis lå jeg ganske brukbart plassert i følge min venn Garmin.

Det tok ikke lang tid før det nappet og dette var noe annet enn svarthå. Ikke det at det var noe monster akkurat, men ei matlange på 4 kg. kom nå opp. Når jeg "vinsjet" den opp kom det en annen båt og dregget opp også - sikkert en fra Tysvær HFK.

Nappet nesten med en gang jeg kom ned igjen med agnet, men så skjedde noe rart for plutselig ble det bare dypere og dypere. Typisk! Dreggfestet hadde løsnet. Jeg hadde latt meg lure til å gi ut for lite tau. Akkurat da hadde jeg fått nok og kjørte opp dreggen og ikke lenge etter bar det hjemover.

En ny dag på havet ventet etter en natts søvn (V-6 nr. 3)...

Kvitsøy i sikte

Her er det (små)fisk

Det er nok nytteløst...13. april: Johnny Svendsen

Tur til Nedstrandsfjorden

Helge Melhus og jeg dro fra Kopervik 07:30 med kurs for Nedstrandsfjorden. Det var litt vind og sjø over Karmsundet og Boknafjorden, men det ble mer og mer rolig når vi nærmet oss målet.

Vi dregget opp på drøye 200 meter med håp om at vinden (sørøst) ville føre oss ut over dypere vann. Rett etter dreggen hadde fått feste kom skipper Skeie med Alf-Inge Steindal og Berge Kallevik som mannskap. De dregget opp litt lenger ute enn oss.

Kort fortalt ble ikke fisket det vi hadde håpet på. Helge fikk noen brosmer - største på rundt 5 kg. Han mistet *desverre* enda flere. Selv fikk jeg ei lange på 5,25 kg. og mistet en fisk som var med ganske langt opp i vannet.

På det dypeste fisket vi på drøye 400 meter og da var vinden sørøstlig - det vi hadde tatt høyde for når vi dregget opp. Skipper Skeie og mannskapet måtte dregge på nytt da de nok hadde havnet vel dypt og ihvertfall ikke på steinbånn. Vinden dreide sørlig utover dagen slik at vi fisket både dypt og ikke fullt så dypt. Uansett så var det ikke det store og det var ganske stille ombord hos Skeie og gjengen også. Den største de fikk var ei lange på 7-8 kg. De hadde vært borti en del fisk, men som kjent så hjelper ikke det så mye...

Helge klarte det kunststykket å på mystisk vis miste over 400 meter Fireline og jeg satt fast i dreggtauet til Skeie, slik at når de skulle kjøre opp dreggen hadde jeg mitt livs "fisk" på. Det gikk som det måtte gå...

Vi dro hjemover ikke lenge etter de andre (ca. 18). En fin dag på sjøen okke som :-)

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde6. april: Johnny Svendsen

Boknafjorden igjen

Nok en gang bar det ut til Boknafjorden for Skeie og Svendsen. Det var meldt brukbart vær, men vi håpte at nord-nordøst varslet ville bli mest nord. På den plassen vi hadde tenkt oss er ikke nordøst den beste vinden, men vi måtte jo prøve...

Ca. 1 time etter vi hadde ankret opp fikk vi selskap av Tysvær Havfiskeklubb som hadde klubbtur. Vi lå egentlig ganske greit en stund og etterhvert dreiv vi over dypere vann. Tore Jan fikk 2 matbrosmer relativt kjapt, men ellers var det ikke det helt store. Til og med håen var stort sett fraværende.
Jeg fikk også ei matbrosme etter et par timer, så det ikke blei altfor flaut. Litt over 12 begynte vinden å friske på, men roet seg etter en times tid og det ble rolig - altfor rolig. Den lille vinden som var klarte ikke å presse oss ut på dypere vann og vindretningen hadde dreid mer østlig enn ønskelig.

Selvfølgelig fikk vi problemer når vi skulle kjøre opp dreggen; den satt som om den var støpt fast i bånn. Til slutt løsnet den, men det var fremdeles altfor tungt. Vi fikk aldri sett hva som hang på for plutselig så slapp det. Takk til Tore Jan for kyndig hjelp!

Desverre ble det dårlig med fiskebilder denne gang. Kameraet fungerer dårlig når det er noe slimete og vått i objektivet ser det ut til. Dessuten var det ikke noe særlig å skryte av heller - det ble med de 3 små brosmene, men bare vent...

Når vi kom hjem fikk vi vite at Ole Jakob i Tysvær HFK hadde fått ei lange på 25,8 kg. bare noen hundre meter fra der vi lå (gratulerer).

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde23. mars: Øyvind Lien

Tur til Klemmetshola

Eg og Leif H. Fjelde tok turen ut til Klemmetshola for å prøve oss etter brosma, veret var ikkje av det beste, men ein måtte ut før påsken var over. Det var også ekstra fristende å prøve det nye utstyret; Antares og TI30. Me var ute og oppankra ca kl 0730 på ca 180m, etter 15 min. så var den første brosma på kroken. Det var bra fiske i et par timer så snudde strømmen oss ut på gjørmebunn, så det ble noe venting før strømmen avtok og me var på plass igjen. Etter dette så var det fast fisk igjen og det ble det et par hektiske timer. Totalt så ble det ein kjempe tur med 14 brosmer fra 6-12,3 kg, og det nye utstyret var heilt supert. Litt mye bølger og snø på slutten men men.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde22. mars: Alf-Inge Steindal

Ny tur til Bokn

Jeg og Kjell K. ble med Tore Jan en tur inn til Bokn for å prøve å ta storlanga. Jeg og Kjell blei henta av skipperen og turen ble satt sørover. Det var vinstille og pent da vi dro, men det blåste opp en del da vi nærmet oss Arsvågen. Vi bestemte oss likevell for å prøve. Det lå også en annen båt der ute når vi kom, det var Ole J og sønnen fra Tysvær H.K som også var kommet for å ta storfisken. :-) Vi traff ikke helt med dregginga men bestemte oss for å ligge. Litt utpå formidagen kom også Svendsen og hang seg bak oss. Vinden hadde da løyet kraftig og det begynnte å bli vårligt i lufta. Fisk var det ikke mye av, Svendsen fikk den første fisken etter noen timer, ei brosme på 6kg. Utpå dagen begynte strøm og vind å snu og vi ble dratt ut å dypere vann. Det begynte da også å bli litt mere liv i dypet, men det var bare noe hå, samt et par pinglebrosmer. Da vi begynte å snakke om å gi oss utpå ettermidagen fikk endelig skipperen en bedre fisk på, og etter en frisk fight kom det opp ei flott lange på hele 18kg. :o) Ska sei skipperen blei i godt humør da.
Total fangst på oss 4 fra klubben blei 3 brosmer fra 3-6kg samt Tore Jan sin lange.
Tysværbåten som lå like i nærheten fikk et par brosmer og ei lange på 11kg.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde16. mars: Johnny Svendsen

Boknafjorden

Med kulingvarsel i tankene freste Skeie og Svendsen ut til Boknafjorden. Det var litt tåke på Karmøy, men det lettet etter hvert som vi kjørte innover.

Riktig vårlig var det når snørene gikk i vannet. Deilig å sitte i vårsola, drikke kaffe og nyte livet. Først fikk vi bare småhai, men vinden som tiltok i styrke gjorde at vi havnet over dypere vann og da begynte det å skje ting.

Vi fikk noen fine matfisker, men ingen store. Tore Jan fikk den største - ei lange på 8,5. Han fikk også 2 brosmer. Han mista forøvrig to fisker også - den ene var visst av de større. Selv fikk jeg ei lange på litt over 4 og ei litt mindre - mista også en fisk. Forresten så fikk jeg også en korall.

Vinden tiltok i styrke og plutselig mistet vi ankerfestet og da var det bare å kjøre opp ankeret. Det viste seg at stripsene hadde røket.

Dette er en fin plass som vi gjerne kommer tilbake til...

PS: Fikk testet den nye snella og den kan anbefales på det varmeste (TI30).

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde15. mars: Alf-Inge Steindal

Valevåg

Omsider ble det vær til en Valevågstur :-) Jeg og Frode tok turen oppover i et flott vårvær, stilt og delvis skyet. Vi kom oss litt sent av gårde men dregget omsider opp på tråvaas med god tro på noen fine fisker. Det tok noe tid før første fisk kom om bord, det var Frode som klarte å overliste ei lange på 11,5 kg. Det ble også turens eneste fisk(Foruten en milion hå)

Medlemsbilde14. mars: Sigbjørn Solås

Langenuen

Etter utallige fisketurar i Bømlafjorden dei siste måndene i stortsett blesst og regn, der fangsten stort sett berre har vert svarthå, flekkhå og pigghå, gjekk turen til Langenuen tidlig fredagsmorgon i eit nydelig vårvær, morgenrød og havblikk.
På vei nordover gjekk eg innom Eldøya på Stord der Geir Åge Iversen og Geir Åge Aasvik stod å venta på meg.
Me gjekk så nordover Langenuen og dregga opp midtfjords melom Stord og Huglo på vel 200m. Det gjekk ikkje så lenge etter det første tacklet nådde bunn før den første langa tok agnet.
Det var ikkje heilt det store fisket på førmidagen kansje på grunn av den totale strømmstilla som var i sjøen då, men etter vendng på ettermidagen og det blei litt meir driv i sjøen og fisken vart meir aktiv.
Det blei skikkeligt aktivt ombord nokre timar, der me drog fisk jamnt og truddt.
Resultatet når me drog opp dreggen i 18.- tida, var 15 langer og ei brosme fra ca.3 kg til rundt 15 kg.

Me hadde ein etterlengta heilt perfekt dag på sjøen, godt fiske, fint ver og ein sedeles god stemning om bord.

PS: Se også Fiskersiden

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde9. mars: Johnny Svendsen

V-6 nr. 2

Denne turen var preget av mye vær; vind, regn, sol, vind, vind, regn o.s.v. Men så lenge vi kommer oss ut, så skal vi vel kanskje ikke klage så altfor mye. Ingen fisker over 4 kg. ble tatt denne gangen - det var mye smått kan du si :-(. Resultatene er her. Bedre lykke neste gang...

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde9. februar: Johnny Svendsen

V-6 nr. 1

Da var den første V-6 turen i 2008 historie. Været var grått og trist, men det hindret ikke 21 fiskesugne havfiskere fra å møte opp. Håp om store ferdatorsker lokket i bakhodet. Desverre ble det ingen skikkelig store. Jostein Ludal fikk den største på 6,6 kg. fulgt av Tore Jan Skeie og Guido Mastretta på henholdsvis 5,5 kg. og 5,3 kg.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde27. januar: Magne Møksvold

Nedstrandsfjorden

En flott dag på bøljan blå i Nedstrandsfjorden i dag. Vi, Magne , Ove K og Alf Jostein stoppet først på slangen (for de som har hørt om den !) og heiv oppi et dusin småsei før vi durte videre til dypet. Den vanlige plassen var opptatt, og de fikk bare hå, så derfor gikk vi litt lenger inn. Ankret opp og snørene var uti før kl 1100.
Flott vær var det og heldigvis for det, for fiskebett var det ikke, bortsett hos Alf J da, som holdt haien borte fra snørene til meg og Ove. Ove fikk ei lita Brosme på 4 kg, og jeg fikk ei Lange på 8 kg...bedre lykke next time. (litt trøst i at de ikke hadde mer fiskelykke med seg i Bømlafjorden :) )

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde27. januar: Johnny Svendsen

Havbleike

Etter uker med drittvær så var det fantastisk å endelig komme seg utpå igjen. Ble en litt "på sparket" tur ut i Karmsundet og jeg hadde med min lille familie. Det var mange som hadde tatt turen utpå, men det så ikke ut til at noen var altfor travelt opptatt med å dra fisk. Resultatet ble 1 liten sei, en liten lyr og en ditto torsk. Så får vi se hvor mange dager det blir til neste tur...

Full fart i Karmsundet

Havbleike

Havbleike27. januar: Alf-Inge Steindal

Ny tur til Valevåg

Da det for en gangs skyld var meldt om flott vær med lite vind var jeg ikke vanskelig å be da Tore Jan ringte og lurte på om eg ville være med oppover til Valevåg.
Vi satset på området vest av traavåsskallen da stømmen ville gå "feil" vei hele dagen. Startet optimistisk med et par skikkelige napp fra fin fisk, men deretter var det kun hå,hå og atter hå :-( Kort fortalt kom det kun opp 2 småbrosmer i løpet av dagen. Det var da en nydelig dag å tilbringe på sjøen.
Vi kommer sterkt igjen!!

Medlemsbilde22. januar: Alf-Inge Steindal

Odd A og Tore J på tokt i Bømlafjorden

Tore Jan og Odd Arve tok turen oppover til Valevåg i dag. Odd Arve var i slaget i dag og beviste at er du langekonge så er du langekonge :-). Det ble ikke de store mengder med fisk, men noe sei i 2-3 kg. str., en fin lyr samt 2-3 langer ble fangsten.
Odd Arve fikk da som dere forstår den største, ei lange på 14,1 kg. Tore Jan var visst den ubestritte håkongen ryktes det ;-) Forsto det slik at de hadde en fin dag med lite vind og fin strøm.20. januar: Alf-Inge Steindal

Trosset værgudene

Jeg og Tore Jan trosset dårlige værmeldinger og dro oppover til Valevåg. Det endte med at vi dro utover til tittelsnes for å finne noe ly av den til tider kraftige vinden.
Problemet var å få feste med dreggen, og etter 3 tapre forsøk uten å få feste ga vi opp :-( Dvs null fisk i dag :0(12. januar: Alf-Inge Steindal

En kort tur i Karmsundet

Jeg og guttungen hadde oss noen timer ut i Karmsundet i dag. Det var lite vind og ok fiskeforhold. Det var ikke så mye fisk å få, noe småtorsk og hyse samt noe småsei. Det var da godt å få luftet båten etter uker med blåst :-)