Fiskerapporter Karmøy H.K. - 2016

22. mai: Geir Tveit

Klubbmesterskap 2016

Klubbmesterskapet ble avholdt i Karmsundet, relativt lite vind, men desto mer regn. Det ble derfor en ganske våt affære. Optimismen før utror ble konstant leting etter fisken som absolutt ikke var så lett å finne. 12 mann deltok i mesterskapet. Odd Arve og jeg var med Kurt denne dagen. Vi startet på Slangen for å fylle sei....men der var IKKE sei og ikke torsk. Gikk etter en liten stund inn til Matland og der fikk vi bra med finfin sei omkring 1,5 og fikk i hvert fall fylt opp med den. Vi fikk et par-tre to-tre kgs torsker også. Prøvde også på Protan og i Sundet etter hvert uten noe hell, ikke før Odd Arve dro opp fin hyse som gjorde at han slo meg sammenlagt med halve hysa. Det ble jevnt på plassene bak vinneren, Alf-Inge. Han brukte "flyndretaktikken" og dro opp en stamp med sandflyndre da det ikke var annen fisk å få. Taktisk "genialt", men ikke så spennende fiske tenker jeg he he. Gratulerer til klubbmester 2016, Alf-Inge Steindal!

Resultater mesterskap:
1. Alf-Inge Steindal - 35,30kg
2. Odd Arve Gunderstad - 24,75kg
3. Geir Tveit - 23,45kg
4. Ivar Gustavsen - 22,85kg
5. Magne Vorland - 20,10kg
6. Kurt Haraldseid - 15,35kg
7. Stein Rune Tveit - 13,40kg
8. Pål Andre Kaasa - 9,70kg
9. Magne Ruud - 7,55kg
10. Mikal Ruud - 7,40kg
11. Dan Andre Aarsvold - 6,10kg
12. Odd Arne Kjørlien - 2,35kg

Resultater størst fisk:
1. Geir Tveit - 3,60kg torsk
2. Magne Vorland - 3,35kg torsk
3. Geir Tveit - 3,10kg torsk

Resultater tomannslag:
1. Alf-Inge Steindal og Geir Tveit -58,75kg
2. Kurt Haraldseid og Odd Arve Gunderstad - 40,10kg
3. Stein Rune Tveit og Magne Vorland - 33,50kg

Resultater tremannslag(trukket):
1. Ivar Gustavsen, Alf-Inge Steindal, Magne Ruud - 65,70kg
2. Odd Arve Gunderstad, Mikal Ruud og Geir Tveit - 55,60kg
3. Marne Vorland, Odd Arne Kjørlien, Stein Rune Tveit - 35,85kg
4. Pål Andre Kaasa, Kurt Haraldseid, Dan Andre Aarsvold - 31,15kg

Benytter anledningen til å takke for fine turer i vårsesongen og ønske alle en fiskerik sommer!

Husk Nordsjøfestivalen 27.august - opplysninger om høsttermin kommer senere

Geir T

Medlemsbilde14. februar: Stein Rune Tveit

Drømmetorsken

Da gikk første turen med Vorland for i år til Skudenes på jakt etter stortorsk! Vi avklarte fredagen at turen skulle gå til skudenes grytilig i håp om å lure fisken på bettet før de andre båtene kom ut. Ettersom det var helg og fint vør regnet vi med en 30-40 båter på en å samme grunne. Så jeg møtte magne ganske presis kl. 6 på røyksund. Vi hev oss ombord i båten og var på vei sørover ca kl 7.

Da vi ankom "feltet" var det kun oss, ikke rart det da hodelykt blebrukt får å finne igjen gopilken og for å tre snøre gjennom ringene. Vi staret å fiske ca. 07.30, men etter ganske kort tid kom lyset frem og båtene ut! Vi var bortpå et psr fisker før melhus/skeie og gunderstad kom ut ca kl. 08.00. Ganske kort tid etter har oag tatt sin første for dagen og bettet er igang. Båter kommer i hopetall ut og vi ender opp med minst 10 båter rundt oss til enhver tid.

Jeg smeller til med en fin torsk på stanga og 2m utras ble tatt. Helge spør om det er ny pers, kansje, kjenner slik ut sier jeg. Smella fikk kjørt seg hardt i kampen med drømmetorsken som skulle bli tatt som første fisk denne dagen og første torsk i skudenes. Opp kommer torsken og etter det jeg har hørt sto folk med åpne munner og store øyne. Kleppen sliter seg ifra, jeg tenker faen løfter den etter pilken og den sliter seg fra den også, heldigvis har jeg to fingre i gjellene og kjører hele hånda opp i kjeften på fisken og klarer å dra den ombord. Etter litt action og en stor salve med adrenalin måtte jeg sette meg ned ettersom jeg var på randen til å spy av glede. Hev fisken på vekta og den hopper fra 24-29kg.

Magne dro opp en fin torsk på rundt 10kg nesten samtidig, desverre ble denne seende ut som yngel iforhold. Det følted som om folk fikk fisk overalt, i en 20 minutsperiode sto alle å dro fisk, før det så brått tok kveld. Gunderstaden og co fikk voldsomt med torsk å endte opp med hhv 19,17, og 16 de største +/- og ca 150kg med torsk. Jeg og magne fikk 2 torsker hver, men ihvertfall en hadde smilet (og kjeften) gående hele dagen!

Melhus og Skeie fikk også greit med torsk, ikke de helt store men hadde vellomtrendt en 10 torsker eller noe. Det skal også nevnes her at jeg trodde de hadde 35, da flesteparten av fiskene ikke ville opp.

Kan også nevne at garnfiskerne som dro garnet sitt rett foran øynene til meg og vorland fikk en breiflabb på ca 40kg, og en god del med torsk, ett par 3 på sånnca 18-20kg. Og et par decoer og rød makk da...

tusen takk for turen magne og til dere som hjalp med og holde humøret oppe! Dette var en helt fantastisk opplevelse som sent skal glømmes!

Endelig vekt ble 25,85kg fordelt på 134cm!

Snakkes til helga for v6 nr 2 !!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde