Fiskerapporter Karmøy H.K. - 2012

12. september: Hilde Skiffard

Måløy havfiskefestival 31.8 og 1.9.2012

Så var det duket for nok en NC festival, denne gangen bar turen til debutfestivalen til den nystartede Nordfjord Havfiskeklubb. Etter ca 13 timers reise med tog og som baksetefyll i bilen til et par fra Oslo HK kom jeg fram til denne flotte plassen. Om kvelden den 30,8 var det registrering og høyt pengeforbruk etter at en fiskeutstyrs-alltmulig-butikk ble oppdaget ved kaien i måløy!

Den første konkurransedagen fikk jeg baugplassering i en fiskeoppdrettsbåt. Det gynget noe voldsomt, og jeg som vanligvis ikke blir sjøsyk, har sjeldent vært grønnere enn denne dagen! Fisket startet bra for meg, jeg agnet en pilk og fikk dagens første fisk - ei hyse på ca 1,5 kg. Og deretter gikk det rett vest for min del! Det ble en dreining til lyrfiske - et fiske jeg ikke har kontroll på. Langsomt så jeg båtpoengene dale mot bunnen...
Sist på dagen fikk vi tips om at flere båter hadde funnet seien. Vi dro inn dit, og endelig fikk jeg også litt fisk i stampen. Men, det endte med kun 170 fiskepoeng og skuffende 472 båtpoeng og 28kg. Totalvinner denne dagen veide inn 255 kg. En båt fant også en bra langeplass, og festivalens største fisk ble tatt denne dagen - en lange på 22,96 kg.

Dag to ble innaskjærs fiske grunnet stiv kuling. Jeg var på en 3 mannsbåt, og vi dro inn i en fjord for å prøve oss på sei på en 100m dyp. Jeg fikk fisk på første nedslipp - 2 sei som sto på bunnen. Det var ikke serlig mye bit her, så vi gikk lenger ut etter brosme og lange. Her ble det et par langer og brosmer og makrellkvoten ble fyldt opp på 2 min. Jeg fikk deretter et par fine lysinger på ca. 2,5 kg. Jeg ledet båten helt fram til siste halvtimen, da sidemann gikk forbi meg med 10 poeng. Jeg endte opp med 14,7 kg fisk, 125 fiskepoeng og 926 båtpoeng.
Motet var høyt, helt til jeg kom til kai og det viste seg at alle de andre damene var på båter som hadde fisket sei ved et oppdrettsannlegg. To av disse veide inn 100 kg. fisk, og i forhold til mine 14,7 kg, var jeg sikker på at jeg endte på jumbo i dameklassen. Stor var derfor overaskelsen under premieutdelingen, da det viste seg at jeg vant dameklassen pga. mine høye båtpoeng. Premien var deltageravgift til neste års festival og en iPad, som jeg hadde siklet lenge etter;-) Størst mengde fisk denne dagen 277 kg, og størst fisk var en sei på 9,4 kg.

Dette var en flott gjennomført festival, med bra båter, høyt engasjement og spennende fiske. Satser på å ta turen igjen til neste år!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde1. juli: Hilde Skiffard

Andenes- og middnattsolfestivalen 30.6 og 1.7 2012

Sommerferien i år gikk i sin helhet til deltakelse på NC festivaler rundtom i norge. Denne gangen bar turen til Vesterålen, nærmere bestemt Andenes. Med nyinnkjøpte pilker i allskens former og str. 12 gummimakk var jeg klar for et råere fiske enn det jeg tilnå hadde vært borti (da jeg ikke har fisket lenger nord enn ålesund...)

Etter et fantastisk prøvefiske den 29 med blikkstille hav, sol og 3 kveiter ombord, var forventningene store om morgenen den 30 juli.

Før startskuddet for andenesfestivalen, fulgte båtene redningskjøyta et stykke ut for kransnedleggelse til minne om de omkomne på havet. Dette ble fulgt av ett minutts stillhet før det ble ønsket velkommen til festivalene og startskuddet gikk. Noen båter fortsatte deretter nordover mens andre gikk sørover. Båten jeg var med på gikk sørover.

Forruten noen spredte byger, var det havblikk hele dagen og jevnt fiske. Jeg fikk forruten to undermåls kveiter, ei kveite på 16,5 kg og mye fin torsk. Alt i alt en fantastisk dag på sjøen.

Når vi kom til land ble det klart at det var andre båter som hadde gjort det vesentlig bedre enn oss. Dagsvinneren veide inn over 300 kg. fisk. Jeg endte opp med 78 kg. og dagens nest største fisk. Kveita ble kun slått av en torsk på 17, 9 kg.

Utror den 1 juli ble foretatt i havblikk og oppholdsvær. Forruten et par spredte byger i løpet av dagen, var det ikke mye å klage på værmessig! Jeg havnet igjen på en av de sørgående båtene. Båtføreren fant raskt fisken, og det ble tatt mye fin torsk ombord.

Vi hadde en artig opplevelse ombord da ei fin kveite fulgte den agna pilken min helt opp til ripa. Litt mer dramatisk ble det senere på dagen var jeg på vei med å sveive opp fisk, og sidemann viklet tackelet opp i snøret mitt da jeg var halvveis oppe. Skipper var veldig snill og hjelpsom, og surret firelinen min rundt hånden sin mens vi prøvde å løse opp vasen. Jeg hintet til at dette kanskje ikke var så lurt. Da vasen var viklet opp og snøret sluppet ut igjen, beit kveita på idet jeg strammet opp lina, og den gjorde et voldsomt utras.
Vi ombord var veldig lykkelig over at dette ikke skjedde mens skipper holdt lina, det kunne endt ille! Uansett var det et bra drag - to torsk på 4-5 kg på makkene og ei
kveite på 5-6 kg på pilken! Kveita var dessverre undermåls, men for en opplevelse!

Det ble ellers fisket bra ombord, jeg fikk ei kveite til på ca. 9 kg og bestemann ombord veide inn 5 kasser fisk. Jeg hadde kun 2,5 kasser og "bare" ca 125 kg. fisk. Her må det tydeligvis litt styrketrening til før neste gang...

Dagens vinner veide nok engang inn over 300 kg. fisk. Størst fisk over de to festivalene ble torsken på 17,9 kg. Det kan nevnes at en av de nordgående båtene hadde ei kveite på anslagsvis 60-70 kg oppe ved ripa den 1.7, men mistet denne pga. manglende kveiteklepp ombord.


Jeg må si at dette har vært en av de kjekkeste festivalene jeg har deltatt på - utrolig trivelige og hjelpsomme båtførere og et veldig spennende fiske. Fantastiske omgivelser og ei sol som aldri går ned. Nå skal sies at vi var eksepsjonelt heldige med vindforholdene. Det kan jo nevnes at mandag morgen ca. kl 03.30 økte vinden på igjen!


:-) Hilde S

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde11. juni: Geir Tveit

Tanangerfestivalen 2012

Geir Tveit: Her kommer en kortversjon fra Tananger. Jostein har bedt om å bli holdt unna rampelyset, og det får dere respektere, selv om dere går glipp av mye litt. Får å ta generelt om festivalen, så var den glimrende gjennomført, kun overstyrt av b...åtførerne ene dagen fordi de ville spare diesel og av den grunn begrenset område. Får å si på den beste måten for klubben, så tok vi med oss 30% av premiebordet!!! Stein Rune med 3 dagseirer(tapte den siste med en halv fisk) og suveren seier sammenlagt i juniorklassen. Hilde med en dagseier og andre plass sammenlagt i dameklassen. Individuelt i herreklassen hadde vi noen fine dagsplasseringer: nr to(Øyvind), fire(Geir). I lagkonkurransen ble Karmøy I med Hilde, Stein Rune, Jostein og Øyvind nr 3, mens KarmøyII/Torungen Mix med GEIR ble nr 2. Undertegnede dro også iland den største langen på 5,8kg og fikk gullnål for den, men manglet 200g på størst fisk-premien. Langer og spennende fiskedager(det var faktisk j... jevnt mange ganger, bare halve fisker skilte mellom plasseringene, ble fulgt av lange netter med "fiskedritprat". Ja.. og så noen som bandt tackler da:-) En festival å anbefale, fem meter fra hotell, lager, p-plass osv til kaien:-) og prefesjonelt gjennomført.

Medlemsbilde9. januar: Stein Rune Tveit

Shadden

Var ute i går for å se om det var mulig å få noe torsk. Startet på rundt 10m dyp på Slangen, etter 10 sekund etter shadden traff bunn, satt torsken. En fin torsk på rundt 3kg. Andre ned slepp måtte jeg desverre vente 1minutt før torsken var på igjen. Denne gangen hadde både jeg å Gamle Tveiten torsk på kroken. Det som var kult, var at vi tok 2 drag, så kunne vi se torsken rulle ned i vannet.
Det var bare de første 20 minuttene vi var ute vi fikk fisk. Etter det var det nesten helt dødt. Eneste som beit var sei, ett par lyr, noen sei, hvitting, flyndre, knurr osv. Vi prøvde Matlandsvågen, Protan å Knatten, men det var bare de første 20 minuttene med fisking på Slangen som gjorde fangstene denne dagen. Jeg endte opp med 5 torsker på 3-5kg. Gamle Tveiten fikk 2 torsker på rundt 2kg, men kan trøste seg med at han fikk flest arter, men pga at jeg fisket etter torsk med shad.
Jostein og Ottar endte opp med noen små hyser små lyr og små sei. Hadde de kommet en time tiligere kunne de kansje hatt mer i baljen, eller kansje ikke.
Jeg brukte 135g blå shad uten agn, uten trippelkrok. Den kommer til å ligge blandt utstyret langt fremover!

Medlemsbilde